Search This Blog

Loading...

Sunday, April 5, 2009

Langkawi Yang Indah dan Permai (Part 1)

Salam...
Wahai kwn2 ku sume, mase 26-28 Mac 2009 yg lalu aku berkesempatan pg kursus di LANGKAWI...Utk pengetahuan korang, ni first time aku menjejakkan kaki ke Langkawi...Sebelum ni mmg tak pernah pg...Aku pg Langkawin, naik flight, klu naik kete mmg flat la jwbnyer...Ok, jom kita tgk gmbr2 yg sempat aku rakam kan...


Gmbr ni sbnrnyer aku amik dr hotel yg aku stay masa kursus tu...Cantik sgt laut tukan...??? biru jek...

Gmbr kat atas n bawah ni pulak, gmbr hotel yg aku ddk tu...Nama hotel tu, BELLA VISTA k...Hotel ni mcm istana zaman CINDERELLA...Even dlm hotel ni pun, susun ataur perabot dan sebagainya mcm dlm istana lama...Mmg cantik sgt2, tp sygnya makanan yg dihidangkan tak bape sedap...Aku pun taktau knp...

Ni pemandangan hotel ni lgla...Hotel ni mmg mengadap laut...
Ni la dia kursus yg aku pg tu...Kursus psl komputer jek sebenarnyer korang...

Ok, ape yg aku buat kat Langkawi mase free...??? Jom kita tgk gmbr2 kat bawah ni...Langkawi sgt terkenal dgn harga coklat yg murah...Meh kita tgk coklat ape yg ade kat sana ek...???





Ferrero Rocher ni kan, 20 bijik RM12.50 jek ek...Kat WATSON time SALE aku tgk 20 bijik RM19.90 ek...





Ni adalah antara jenis2 coklat yg aku sempat snap gmbrnya ms jln2 kat kedai coklat tu...Utk pengetahuan korang, harga coklat kat sini adalah setengah drpd harga coklat yg korang tgk kat kedai atau kat airport...Sebagai cnthla, DAIM tu klu kat airport harganya hampir RM30 klu tak silap aku...Tp, kat Langkawi cuma RM15.90 sahaja...Snickers ni pun cuma RM15.90 jek...Hershey's pun dlm RM14.90 jek...Murahkan...???
Sebenarnyer ade lg gmbr2 lain yg aku nak upload...Tp, cukupla dulu utk kali ni...Nnt ada mase aku upload lak gmbr mase pg kampung Mahsuri ek...???? Daaaa.......

6 comments:

Izan said...

nama hotel ko BELLA VISTA adalah bahasa italy yang bermaksud 'pemandangan yang cantik'

coklat daim tu hargenyer cam sama jer ngan harga kat sini. aku beli 2 bulan lepas tak abis2 lagi aku makan. =)

Missing Cat said...

oh yer ker makna bella vista tu pemandangan yg cantik...??? tp, makanan sgtla tidak lazat k...Harga coklat daim kat sana mesti sama dgn harga kat langkawi...TP, kat tmpt2 biasa susah nak cari coklat daim ni tau, klu ada pun harganya sgt mahal...

aku tak suka sgt sbb coklat tu keras kat tgh2 tu...bila mkn mesti melekat kat gigi...hehehe!!!!

Signorina Syima said...

farah.. aku ada masalah sakit mata.. entri ko nanti jgn la tuka kaler2 font.. biar natural je..


susah tau aku nak mencemek mata nak baca entri ko ni..

abih tu, ko beli apa untuk kawan2 ko kat sini??

Signorina Syima said...

farah.. aku ada masalah sakit mata.. entri ko nanti jgn la tuka kaler2 font.. biar natural je..


susah tau aku nak mencemek mata nak baca entri ko ni..

abih tu, ko beli apa untuk kawan2 ko kat sini??

Missing Cat said...

takde beli apela syima...duit dah hbs byr utk braces...hehehe!!!!

Idzuafi said...

Hahaha...

budak2 USIM emosi dengan pandangan dalam blog aku tue, Farah...

Whatever... aku rasa nak cambering lah Farah. Bagi nasihat sikit... persediaan n other preparation...

Apa cerita aku dengar gosip kau dengan our junior 'magistrate' tue...

Apa halnya pulak tue.